26 Nisan 2015 Pazar

Saç Uzatma

Saç Uzatmak


Saçlar insanların dış görüntüsünün en belirgin unsurudur. Bu yüzden ister erkek olsun isterse kadın saç konusu oldukça önem verilen bir konu. Özellikle kadınlar saç uzatma konusunda oldukça hassaslar, bakımlı ve uzun saçlara sahip olmak bir çok kadının hayallerini süslüyor. Tabi hal böyle olunca saç uzatma konusunda bir çok şirket faaliyet gösteriyor. Saçlar doğal yolla uzatıldığı gibi takma saç da denilen kaynak, peruk, postiş, çıt çıt gibi metodlarla da uzatılabiliyor.


Kaynak Saç


Kaynak saç, saçın uzatılması ve yoğunlaştırılması işlemlerine denir. Saç kaynağı sırasında iki tür saç kullanılır ilki doğal saç diğeri sentetik saçtır. Bu teknikle saç bizim saçımıza yapıştırma, sıkıştırma, dikme, örme veya bağlama gibi yöntemlerle monte edilir. yöntemleri ile yapılan saç uzatma sistemlerinin hepsine birden verilen isimdir. Genelde kuaför salonlarında veya  bu iş için uygulama yapılan yerlerde yapılır.

Bu işlemlerden yapıştırma yöntemi kullanılan işlemler keratin saç kaynağı, tüp keratin saç kaynağı, mikro bant saç kaynağı, silikon saç kaynağı, mikro saç kaynağı ve lazer saç kaynağıdır.

Sıkıştırma kullanılarak yapılan işlemlerse boncuk veya halka saç kaynağı, tüp saç kaynağı ve tress boncuk saç kaynağı yöntemleridir.

Bağlama ve örgü sistemi kullanılarak yapılan saç kaynağı ise, organik saç kaynağı, brezilya düğümü saç kaynağı veya tress örgü saç kaynağı işlemleridir.

 

Postiş


Saç kaynağının aksine insanların kendi kendilerine yapabildikleri bir saç uzatma şeklidir postiş. Potişlerin saça uygulanacak bölgesinde toka veya klipsler vardır bu toka ve klipsler yardımıyla saça sabitlenirler.

Peruk


Kadınlardan çok erkekler tarafından kullanılan bir takma saç olan peruk, saç veya saç derisine sabitlenen bir saçlı filedir ve uzun peruklarla saç uzatmak mümkündür.

Doğal Saç Uzatma


Saçların sentetik yötemlerle uzatılması insanların çok sevdiklerii bir yöntem değildir. Sonuçta ne kadar iyi olursa olsun, kaynak, postiş veya diğer yöntemler doğal ve sağlıklı uzatılmış saçların yerini tutmaz. Saç uzatmak için kullanılan bir çok bitkisel saç uzatma yöntemleri, kür vb. olmasına rağmen en bilimsel ve hızlı sonuç veren yöntem kükürt, çinko oksit, b5 vitamini, b3 vitamini, e vitamini, c vitamini kullanılarak yapılan hızlı saç uzatma bakımıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder