22 Kasım 2014 Cumartesi

Saç Uzatma Yöntemleri

Saç Uzatan Yöntemler


Daha uzun saçlar bir çok kadının hayalini süslüyor. Saçlarını uzatmak isteyen insanlar bunun için çeşitli yöntemlerden medet umuyorlar. Kadınlar ve özellikle son dönemde erkeklerin başvurdukları bu saç uzatma yöntemleri genellikle kulaktan dolma bilgilerden oluşuyor ve maalesef bir çoğu bir işe yaramıyor. Yazımda ilk olarak size saç uzatma kürlerinden bahsedeceğim, sonuçta saç uzatma yöntemleri denildiğinde bir çok insan direkt olarak saç uzatma kürlerini düşünüyor.

Etkili Saç Uzatma Kürleri


En etkili saç uzatma kürlerini saymak gerekirse bunlar, vitamin kürü, lavanta yağlı kür, kükürtlü kür ve turp kürüdür. İşe vitaminli kürü anlatarak başlayalım.

Vitaminli Saç Uzatma Kürü


Vitaminlerin saç uzamasındaki etkileri çok bilinmese de aslında saç uzatmada en etkili yöntem vitaminlerdir. Özellikle niyasin yani b3 vitamini, panthenol yani b5 vitamini, askorbik asit yani c vitamini ve tokaferol yani e vitamini saç uzatmada oldukça etkili vitaminlerdir.

Vitaminle saç uzatırken iki türlü bir yol izlemelisiniz, çünkü b3, b5 ve c vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir, e vitamini ise yağda çözülür.

1 çorba kaşığı su, çeyrek çay kaşığı c vitamini, çeyrek çay kaşığı b5 vitamini ve çeyrek çay kaşığı b3 vitaminini suda seyrelterek, yıkanmadan 30 dakika önce saç derinize sürün. Bu uygulamayı yıkanmadan evvel yapmanızda fayda var. Ardına hint yağı, çörek otu yağı lavanta yağı ile e vitamini ve dilerseniz mentolü karıştırın yaptığınız bu yağ karışımını da suda çözünen vitaminleri uyguladıktan sonra saç derinize uygulayın. Farka inanamayacaksınız. 

Bunun haricinde diğer kürler için sacin.net sitesinden bir alıntı yaptım. Sitede saçbakımı ve saç uzatma konularında oldukça iyi bilgiler mevcut.

"Hızlı Saç Uzatma

Konu Saç uzatma olunca bir çok kadın için akan sular duruyor. Tabi haliyle saçları daha hızlı uzatmanın yöntemlerini araştıran kadınlar, akla hayale gelmeyecek maddelerden medet umuyorlar. Durumu daha ileri götürenler bu amaçla zehirli maddeleri bile kullanmaktan çekinmiyorlar. Bu yazımda size saçları hızlı uzattığı bilinen bazı tarifler vereceğim umarım faydasını görürsünüz.

Lavanta Yağı Saç Uzatma Kürü

Lavanta yağının saçları uzattığını biliyor muydunuz. Uçucu lavanta yağında bulunan bazı maddeler saç köklerini besleyip dökülmeye engel olduğu gibi saçların daha hızlı uzamasına da yardımcı oluyor. Saç uzatan yağlar içerisinde özel bir yeri olan lavanta yağıyla yapacağınız saç uzatma kürü tarifi ise şöyle;
Gerekli yağlar
  • 30 ml hint yağı
  • 10 ml lavanta yağı
  • 10 ml biberiye yağı
Bu yağları bir şişede karıştırın, yıkanmadan yarım saat önce saç derinize sürün. Yağlar saçınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olacaklardır.

Kükürtlü Saç Uzatma Kürü

Kükürtün saç uzattığını söylesek hadi canım diyebilirsiniz ama hiç de öyle değil. Saç uzatma için adı sıkça geçen sarımsak, kara turp, sinameki o kadar kötü kokmasının nedeni kükürt. Dolayısıyla kükürt saçları daha hızlı uzatır. Kürütlü saç uzatma yöntemi ise şöyle;
Gerekli malzemeler
  • 2 çorba kaşığı lavanta suyu
  • 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı kükürt
  • 1 çay kaşığı b5 vitamini
Malzemeleri duş almadan yarım saat önce karıştırıp saç diplerinize yedirin sonra duş alın. Hatta bu kükürtlü kürle birlikte yukarıdaki lavanta kürünü birlikte uygularsanız çok daha etkili sonuç alırsınız.

Turp Saç Uzatma Kürü

Turp kükürt içerdiği için saç uzatan bir bitkidir. Turpu rendeleyip kullanırsanız saçlarınızın daha hızı uzamasını sağlayabilirsiniz. Turpla saç uzatma yöntemi şöyle
Gerekli malzemeler
  • 1 büyük turp
  • 1 tatlı kaşığı hint yağı
  • 1 çay kaşığı lavanta yağı
  • 1 çay kaşığı b5 vitamini
Turpu blender yardımıyla iyice ezip sulandırın. Daha sonra yağları ve b5 vitaminini ilave edip yıkanmadan 30 dakika evvel saç derinize sürün.
Hızlı saç uzatma kürü araştırmalarınızda dikkatli olun, kulaktan dolma bilgilere çok itibar etmeyin. Saç uzatma noktasında ciddi şehir efsaneleri var. örneğin doğum kontrol hapı saç uzatır derler ama hiç bir geçerliliği ve kanıtı yok. Şampuana sarımsak koymak, doğum kontrol hapı koymak vb. yöntemler sadece şampuanın yapısını bozar. Şampuan kafanızda 1 dakika duran bir köpük olduğu için şampuandan saç uzatmasını beklemek çok saçmadır. Şampuanların kalitesini temizleyici maddeler belirlerler, yani bilmem ne bitkisi bilmem ne özü gibi pazarlama hilelerine kanmayın. Şampuanınız sls içeriyor mu içermiyor mu işte bütün mesele bu." hızlı saç uzatma

Şampuanla Saç Uzatma Yöntemleri


Son zamanlarda yeni bir akım türedi saç uzatan şampuanlar diye. Ancak bu tarz bilgilere itibar etmeyiniz. Hiçbir şampuanın içine konulan herhangi bir maddeyle saç uzatması imkansızdır. Bunu iddia edenler ya bir malı satanlar ya da buna kendisini inandırmış insanlardır. Şampuan kafanızda 1 dakika duran köpük diye yukarıda sacin.net sitesinden bir alıntı yaptım, evet şampuan saçınızda 1 dakika duran bir köpük ve saç uzatma konusunda hiç bir işe yaraması mümkün değil.

Özellikle şampuana doğum kontrol hapı koyun, şampuana sarımsak koyun, sarımsaklı şampuan alın veya saç uzatan şampuan kullanın gibi şeylerden uzak durun çünkü gerçek değil. Tekrarlıyorum hiç bir şampuan saçınızı daha hızlı uzatamaz.

Saç uzatma yöntemleri çok çeşitli şeylerden oluşuyor, siz de bildiğiniz yöntemleri veya aklınıza takılanları aşağıdaki yorum bölümünden yazın, biz de dilimiz döndüğünce yardımcı olamaya çalışalım. Neyse kendinize iyi bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder