4 Ekim 2014 Cumartesi

Bitkisel Saç Uzatma

Saç Uzatan Bitkiler


Bazı bitkilerin saç uzattığını biliyormuydunuz. Bu yzaımızda size saç uzatan bu bitkiler hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Genellikle saç uzatma için sinameki, turp, havuç, entele (bit otu), soğan, sarımsak, zencefil, lavanta gibi bitkiler kullanılır.

Saçlar, ayda ortalama 0,5 cm ile 2,5 cm arası değişen ölçülerde uzamaktadır. Ayrıca, saçların yapısal özellikleri ve saç bakımının nasıl yapıldığına bağlı olarak da saçların uzama evresi değişiklik gösterebilir.


Saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlamak için, pek çok kozmetik ürün var ancak bunlar saç uzatmıyor. Özellikle saç uzatan şampuanların bir işie yaramadıkları herkesin malumu. Bu yöntemlerden umudu kesenler doğal yöntemleri tercih ediyorlar Saç uzatan bitkiler ile saçlar, kökten başlayarak güçlenmekte ve uzama süreçleri daha hızlı gerçekleşmektedir.

Lavanta Saç Uzatma


Saçların daha hızlı uzaması için, bitkilerle hazırlanan lavanta küründen faydalanmak mümkün olmaktadır. Lavanta kürü ile saçlar daha sağlıklı olacak ve uzaması hızlanacaktır. Lavanta kürünü hazırlamak için, 3 su bardağı kaynamış suyun içerisine 1 tutam lavanta atılarak 20 dakika boyunca demlenmesi beklenir. Demlenen bu karışım, henüz sıcakken, saçlara kökte uça doğru uygulanır ve 30 dakika saçta bekletilir. Sonrasında saçlar su ile durulanır. Bu kürden en iyi etkiyi alabilmek adına, kürün 1 ay boyunca uygulanması gerekmektedir.

Entele Saç Uzatma


Saç uzatan bitkilerle hazırlanan bir diğer kür de, 10 gr entele otu, 2 bardak sirke ve 2 bardak suyun beraberce kaynatılması ile hazırlanmaktadır. Su yarıya inene kadar kaynatılan karışım soğutulur. Banyodan önce saç diplerine sürülen bu karışım, 2 saat sonra durulanır.

ÖNEMLİ NOT:  Bu bitki zehirlidir, saç uzatmak için kullanmamanız faydanızadır.

Sinameki Saç Uzatma


Sinameki saç uzatma için kullanılan bir bitkidir. Sinameki kürü diye adlandırılan bir yöntem kullanılır ama bu yöntemin ne kadar doğru olduğu tartışmalı. Sinamekinin değil sinamekide kullanılan vitamin ve yağların saç uzattığı söyleniyor. Konu hakkında bilgi alabileceğiniz yazı.

Turp Saç Uzatma 


Turpun saç uzatması içindeki kükürtle mümkün oluyor. Turpta bol miktarda bulunan kükürt saçların uzamasına yardımcı oluyoır, Ancak biyo sülfür denen suda çözünen biyolojik kükürtleri kullanarak da bu yöntemden faydalanabilirsiniz. Konu hakkında bilgi alabileceğiniz yazı.

Sarımsak Saç Uzatma


Sarımsak da tıpkı turp gibi hızlı saç uzatma içeriğindeki kükürtle iş yapan bir bitki, ama onda da olduğu gibi saç uzatmak için suda çözünmüş kükürt kullanabilirsiniz.

Konu hakkındaki Saç Uzatma Yolları yazımı muhakkak okumanızı öneririm.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder