17 Ağustos 2014 Pazar

Uzun Saçlar Artık Hayal Değil

Uzun Saçlar

 

Uzun saç çoğu kadının hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Hayallerdeki uzun saça kavuşmak ise; saç uzatma yöntemleri sayesinde hayal olmaktan çıkan, yepyeni görünümler için oldukça elverişlidir. Bu bağlamda; saç nasıl uzar diye düşünüyorsanız cevabı bu yazıda pratik ve evdeki ürünler yardımıyla kolaylıkla hazırlanabilen söz konusu kürler, yapımı ve kullanımı basit fakat sonucu oldukça etkin bir saç bakım yöntemidir.


Ev Yapımı Saç Uzatma Kürü

Bunlarla birlikte; doğal yöntemler dâhilinde, yaygın olarak bilinen yumurta karışımları dışında, çok daha hızlı uzama sağlamak isteyenler; biberiye, adaçayı, sarımsak ve güneş yardımıyla kolaylıkla saçlarının uzamasına yardımcı olabilmektedir. Bu bağlamda; 200 ml bir kavanoza 100 ml zeytinyağı, 30 ml avokado yağı, 30 ml jojoba yağı, 30 ml çörek otu yağı, 10 ml lavanta yağı konulur içerisine bir avuç biberiyenin yanı sıra, beş dal adaçayı ve iki diş sarımsak dövülerek, yarım havuç ve yarım turp rendelenerek konulur. Daha sonra, bir tencerede ısıtalan kaynar suda ağzı kapalı kavanozdaki karışım on beş dakika süresince bir tencerede kaynatılmalıdır. Bu kaynama için ise püf nokta; tencerenin içerisine bir miktar su koyduktan sonra, kavanozda bekletilmiş olan karışımın kaynatılmasıdır. 

Ardına bir hafta süresince özellikle güneş gören bir mekânda söz konusu karışım bekletilmelidir. Daha sonra ise; bekletilmiş olan bir gece dinlenmeye bırakıldıktan sonra saçlara kaşık yardımıyla özellikle saç diplerine uygulanarak ve streç ile saçlar sarılarak iki saat bekletilmeli ve bol su ile durulanmalıdır.

Bu işlem her iki yıkamada bir uygularsanız saçlarınızın daha hızlı uzadığını görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder