7 Kasım 2014 Cuma

Saç Uzatma Kürleri

Saç Uzatan Bakımlar


Saç uzatmak için birçok yöntem ile karşı karşıya gelmekteyiz. Ancak sizin asıl amacınız saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatmak olmalıdır. Sağlıklı saç uzatmak için kolaylık ile hazırlanan kürler ile hem saçlarınız beslenir hem de kısa süre içinde gözle görülür bir şekilde olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.


Lavanta Saç Uzatma Kürü

 
Saç uzatma kürleri hakkında tarifler vererek sizde evinizde bu tarifleri kolaylıkla hazırlayabilir ve hemen uygulamaya başlayabilirsiniz. Saçınızı uzatmak için hazırlayacağınız kürün malzemeler sadece lavanta ve üç bardak sudur. Üç bardak suyu bir kabın içinde kaynatın. Kaynayan suyun içine biraz lavanta koyarak lavantanın 15-20 dakika kadar dinlendirin. Sıcak durumdayken lavantayı süzün ve süzdüğünüz su ile saçlarınızı kuru kalmayacak şekilde ıslatın. Hazırlamış olduğunuz bu kürü yaklaşık 30 dakika kadar beklettikten sonra şampuan yapmadan yalnızca durulama işlemi yapıp saçlarınızı kurutun. Bu kürü bir ay boyunca düzenli bir şekilde yaparsanız saç uzatmanın yanında birden fazla faydasını görürsünüz.

Şimdi size saç uzatma ile ilgili çok iyi bilgiler içeren hintyagi.org sitesinden bir alıntı yapacağım.

Saç Uzatma Kürü

Birçoğunuzun sinameki, turp, havuç, sarımsak, doğum kontrol hapı ve daha akla hayale gelmeyecek onlarca metot denediğinizi üzülerek gözlemledik. Ancak burada hata sizi yanlış yönlendiren yazılarda, şimdi sizlere aylarca süren yerli ve yabancı kaynaklardaki araştırmalar sonunda elde ettiğimiz bilgilerden oluşan kürün tarifini vereceğiz. Kürümüz sulu ve yağlı olmak üzere ikiye ayrılıyor, bunun nedeni bazı vitamin ve minerallerin suda çözünmesi. Bu vereceğimiz tarifin en işe yarayacak tarif olduğunu bilmenizi isteriz. çünkü saç köklerinin yapısı, büyümesi ile başlayan araştırmalar bunlara iyi gelen maddelerle sürdü, ve saç uzattığı düşünülen bitkilerin yapısındaki vitamin ve minerallerin bazıları anlamlı ilişki olduğunu gösterdi.

 

Saç uzatma kürü sulu çözelti

1 yemek kaşığı su
1/4 çay kaşığı ascorbic acid (c vitamini)
1/4 çay kaşığı b5 vitamini ( d-panthenol)
1/4 çay kaşığı niacinamid (b3 vitamini)
1/4 çay kaşığı biosulfur (suda çözünebilen kükürt)
Saç uzatmada kullanacağınız bu çözeltiyi bir cam tabakta hazırlayıp saç diplerinize sürüyorsunuz. Çözeltinin günlük hazırlanması lazım c vitamini çabuk bozunan bir madde, sulandırıldığı an kullanılması lazım.

Saç uzatma kürü yağlı karışım

30 ml hint yağı
30 ml kara üzüm çekirdeği yağı
30 ml jojoba yağı 20 ml avokado yağı
10 ml biberiye yağı
10 ml lavanta yağı
10 ml e vitamini
1 çay kaşığı çinko oksit
1 gr kristal menthol
Yağ karışımını bir seferde hazırlayabilirsiniz, spreyli bir şişeye koymanız avantajınıza olur. Ancak her kullanımdan önce iyice çalkalayın zira çinko oksit dibe çökmüş olur, iyice çalkalayıp karışmasını sağlayın. 
Sulu karışımı kafanıza sürdükten 15 dakika kadar sonra yağlı karışımı saç derinize sürüp sabah duş alın. Bu ürünleri sadece saç diplerinize sürmeniz gerekiyor. 2 günde bir uygulamanız lazım bu kürü, sonuçlarına ise inanamayacaksınız tabi ki saç uzatmayla ilgili diğer anlatılanları da uygulamalısınız. Saç Uzatma Kürü


Bu alıntıdan anladığımız üzere saç uzatma komplike bir bakım sürecidir.

Avokado Saç Uzatma

 
Saçınızı sağlıklı bir şekilde uzatabilmek için hazırlayabileceğiniz diğer bir kür tarifi için gerekli malzemeler; avokado, hint yağı ve üzüm çekirdeği yağıdır. Öncelikle avokadoyu güzelce ezin. Ezme işlemi yaptıktan sonra birer kaşık soya yağı ve üzüm çekirdek yağı ilave edin. Bu üç malzemeyi karıştırın ve iki dakika kadar beklettikten sonra saç diplerinize sürün. Ardından saçlarınızı bir naylon aracılığı ile örtün. Bir saat kadar karışımı saçınızda beklettikten sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayın ve durulayın. Bu kürü her hafta birer kez düzenli olarak yaptığınız takdirde elde edeceğiniz sonuç sizi son derece memnun edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder