6 Eylül 2014 Cumartesi

Hızlı Saç Uzatma

Saç Uzatma Kürleri


Yanlış kuaför müdahaleleri veya başka durumlar yüzünden saçları kısa kesilen kadınlar hemen bu durumdan kurtulmak istiyor ve saçlarını bir an önce uzatma telaşına düşüyorlar. Bunun için internette bir sürü yöntem yazılıyor ama büyük çoğunluğu hiç bir işe yaramayacak şeyler. Saçları besleyerek daha hızlı uzamalarını sağlamak için, tamamen doğal yöntemlerle hazırlanan kürler bulunmaktadır. Bu kürler, hiçbir kimyasal içermediklerinden, saça zarar vermeden besleyerek, saçların uzamasına yardımcı olmaktadırlar. Saç uzatma kürlerinden ilki havuç kürüdür. 


Saç Uzatmak İçin Havuç Kürü


Havuç kürü için gereken malzemeler; 2 adet havuç, 3 su bardağı su ve 1 çay kaşığı badem yağı, 1 çay kaşığı hint yağı, 1 çay kaşığı biberiye yağı, 1 çay kaşığı lavanta yağı, 1/4 çay kaşığı niacinamide b3 vitamini, 1/4 çay kaşığı d panthenol, 1/4 çay kaşığı biyolojik kükürt biyosülfür, 1/4 çay kaşığı e vitamini olarak sıralanabilir. 

Havuç kürünü hazırlamak için, ilk olarak, havuçlar rendelenir ve kaynamakta olan suyu içerisine konulur. 20 dakika kaynatıldıktan sonra, ağzı kapatılarak soğutulur. Soğuduktan sonra, havuç taneleri süzülen suyun içerisine, çırpılmış badem yağı, hint yağı, biberiye yağı, lavanta yağı, b3 vitamini b5 vitamini e vitamini, biosülfür eklenir. 

Hazırlanan havuç karışımı bir şişeye konularak çalkalanır. Saç diplerinden başlayarak uygulanan maskenin ardından, saç diplerine 5 dakika masaj yapılarak, karışım saça iyice yedirilir. Ardından streç film ile kapatılır. 1 – 3 saat arası bekletildikten sonra saç su ile durulanır. Bu kürün, haftada 2 kere uygulanması yeterli olacaktır. 

Turp Kürü İle Hızlı Saç Uzatmak


Saç uzatma kürleri arasında en çok bilinen kürlerden biri de turp kürüdür. Bu kür için, 1 büyük turp, rendelenerek, 1 su bardağı suyun içerisinde 1 dakika kadar kaynatıldıktan sonra, ılıyıncaya kadar bekletilir. Ilıyan bu karışıma, 1 çay kaşığı badem yağı, 1 çay kaşığı hint yağı, 1 çay kaşığı biberiye yağı, 1 çay kaşığı lavanta yağı, 1/4 çay kaşığı niacinamide b3 vitamini, 1/4 çay kaşığı d panthenol, 1/4 çay kaşığı e vitamini. Şişeye konulan bu karışım saç diplerinden uçlara doğru masaj yaparak yedirilir. Yarım saat bekletilen maske, sülfatsız şampuanla yıkanır.

Saçınızı uzatmak istiyorsanız saç nasıl uzar konusu hakkında bilgi sahibi olmalısınız. İnternette okuduğunuz bilgilerin çoğu maalesef yanlış şeyler. Saçma sapan teknikler denemek yerine daha bilimsel saç uzatıcı yöntemler uygulamalısınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder